
Biskut ni memang peberet akak ni...sbb ada nescafe... Rupanya pun cun kan...& rasanya memang sedap... Biskut ni akak letak sebalang je tuk tetamu... Yang lain akan makan sendiri..haha :D

RESIPI BISKUT NESCAFE
Bahan2:
230 g mentega
1/4 cwn gula kaster
1 1/4 cwn tepung Red Rose
1/2 cwn tepung jagung
2 st serbuk nescafe
2 st air panas
2 sb serbuk koko
sedikit paste cappuccino ( bg wangi masa membakar)
Cara:
- Bancuh serbuk nescafe & air panas, kacau sebati & sejukkan.
- Ayak tepung red rose, tepung jagung & serbuk koko.
- Krim mentega & gula kaster sehingga sebati.
- Masukkan bancuhan nescafe & paste cappuccino & gaul sebati.
- Masukkan campuran tepung & uli hingga menjadi doh yg boleh di paip.
- Paip dgn nozel pilihan.
- Hias dgn butang coklat.
- Bakar 180C selama 12 minit atau hingga perang.( Biasanya bila dah tercium bau biskut tu dah masak le tu...)
Cuba2 le ye...Mana le tau jd peberet u all plak...
Ok.. C ya! :D

Assalam...resepi ni x pakai telor ke?
ReplyDeleteAssalam...resepi ni x pakai telor ke?
ReplyDelete